Leren in de Social Profit

Impuls tot evolueren

Hoe kies je een opleiding?

Eens je een zicht hebt op de mogelijke opleidingen kan je een keuze maken. Soms is het handig om dit samen met je leidinggevende te doen. Denk bij het kiezen aan volgende zaken:

  • Gebruikte werkvorm: leer je graag in groep of liever vanachter je computer? Met interactieve werkvormen of niet?

  • Tijdstip: gaat de opleiding van je dromen pas binnen een half jaar door en kan je (of je baas) zolang niet wachten? Dan kies je toch beter voor die vorming die binnen enkele weken al begint en waar nog plaats is…

  • Locatie: bekijk bij een externe opleiding op voorhand waar deze doorgaat. Is deze gemakkelijk bereikbaar met de auto of neem je beter het openbaar vervoer? Zo kom je zeker op tijd.

  • Kostprijs: naargelang de opleidingsverstrekker is er veel verschil in kostprijs. Om je werkgever niet nodeloos op kosten te jagen vergelijk je best de prijzen. Vaak zijn de opleidingsaanbieders uit de social profit goedkoper dan die uit de profitsector. Soms krijg je een verminderd tarief als je in een social profit instelling werkt. Bekijk ook of de opleiding in aanmerking komt voor opleidingscheques en/of betaald educatief verlof

 

Tip 1: Is er belangrijke info over de opleiding die je niet terugvindt op de folder of website? Neem contact op met de opleidingsverstrekker en vraag bijkomende inlichtingen.

Tip 2: Je kan informeren of collega’s deze opleiding al volgden en er tevreden over zijn. Vraag hen ook meer uitleg. Waarover zijn ze precies tevreden?