Leren in de Social Profit

Impuls tot evolueren

FinanciŽle steun van de Vlaamse Overheid

Er zijn drie opleidingsincentives waarmee de Vlaamse overheid je een duwtje in de rug wil geven als je als werknemer werk en opleiding wilt combineren. 

Opleidingscheques
Vlaams opleidingskrediet
Vlaams Opleidingsverlof (vroeger) Betaald educatief verlof

Opleidingscheques

Met opleidingscheques kan je (een deel van) de kosten van een opleiding betalen. Welke opleiding je met opleidingscheques kunt betalen, hangt af van jouw scholingsgraad.

Voor meer info kan je hier terecht.


Vlaams opleidingskrediet

Werknemers die zich grondig willen herscholen, heroriŽnteren of herkwalificeren door een intensieve opleiding te volgen, kunnen rekenen op een extra steun van de Vlaamse overheid. Zij kunnen hun loopbaan volledig, halftijds of voor 1/5de onderbreken, en krijgen daarvoor een Vlaamse premie bovenop de reeds bestaande federale ondersteuning. 

Wil je weten of je in aanmerking komt voor de aanmoedingspremie opleidingskrediet, hoeveel de premie bedraagt en hoelang je hierop een beroep kan doen?  Hier vind je alle info.


Vlaams OpleidingsVerlof (vroeger: Betaald Educatief Verlof)

Sinds 1 september 2019 heb je als werknemer in de privťsector in Vlaanderen onder bepaalde voorwaarden jaarlijks recht op 125 uren Vlaams opleidingsverlof (VOV). Dat betekent dat je, als je een arbeidsmarktgerichte of loopbaangerichte opleiding volgt, afwezig mag zijn van het werk om die opleiding te volgen of om te studeren, met behoud van loon.

Klik hier voor meer informatie.

In de openbare sector bestaat een gelijkaardig systeem. Voor meer info richt je je best tot je personeelsdienst.